Björnkram nr 2 - Esther

5kommentarer

 
Det här är Esther. Hon är den andra björnkramen som skickas iväg och hon är på många sätt speciell. Inte minst för att hon är namngiven och inspirerad av Lindas mormor, utan också för att hon inte ska flytta hem till ett barn i Sverige. Esther har nämligen packat sina saker och börjat en resa till Afrika. Med sig har hon leksaker till en nybyggd förskola och trosor som ska underlätta livet för flickor och kvinnor i Gambia.
 
Men vad har Esther själv packat med?
På sig har hon en röd spetsvirkad klänning med matchande hårband som speglar alla underbara jular jag fick fira hos mormor som barn. Halsbandet liknar mormors pärlhalsband.
 
 
Mormor jobbade bland annat som sömmerska och tyckte om blått. Så Esthers andra outfit är en vändbar klänning.
 
 
 
 
Skulle det mot förmodan bli jättekallt i Afrika är det bra att ha något varmt. En mormor-inspirerad marinblå kappa och ett par virkade tofflor till exempel. Tofflor i liknande modell använde mormor helst inomhus. Ända till fallrisken blev för hög och döttrarna krävde ordentliga skor på fötterna.
 
 
Glömde nästan bort att visa kudden och täcket som Esther också fick med sig. Inspirationen till volangkudden kommer från de kuddar som mormor sydde till alla barnbarn (10 stycken) för många år sedan.
 
 
Mormor Esther fick "bara" åka till Finland, så vi önskar hennes Björnkram ett lycklig liv i Gambia.

5 kommentarer

Fia

14 Feb 2013 09:38

Så fin! Vad glad och stolt din mormor är där hon är nu.
Kram s

Kristine

14 Feb 2013 22:13

Tack Linda för allt fint du skrivit om mamma och kläder du sytt och virkat till hennes minne. Hon skulle ha varit stolt över dig. Tänk vilket stort hjärta du har för att hjälpa andra. Stolt moster Kie

Mamma

16 Feb 2013 12:18

Tårarna trillade när jag läste det fina du skrivit....och det fina du virkat...till Mormor...Du har ett gott hjärta...på söndag bjuder jag på stekt aborre...de va ju Mormor en fena på att filea och tillaga...så välkommen Hjärtat..............................

Carina

06 Mar 2013 16:44

Så fina kläder Linda, jag har inte kommit igång ännu - men snart så... vad fin tröjan/koftan (den blå) är - den var inte med i mönstret du skickade, har du gjort någon mer uppdatering. Ha en fin kväll!

Birgitta Berggren

18 Mar 2013 18:43

Mie tipsade mig om din sida, du är bara helt fantastisk. Jag tror du har fått många ådror från vår mamma båda att sy, ha fantasi och blicken att se vad man kan använda tyger, garn och tråd till. Jätte kramar från mig!

Kommentera

Publiceras ej