Det här är Esther. Hon är den andra björnkramen som skickas iväg och hon är på många sätt speciell. Inte minst för att hon är namngiven och inspirerad av Lindas mormor, utan också för att hon inte ska flytta hem till ett barn i Sverige. Esther har nämligen packat sina saker och börjat en resa till Afrika. Med sig har hon leksaker till en nybyggd förskola och trosor som ska underlätta livet för flickor och kvinnor i Gambia.
 
Men vad har Esther själv packat med?
På sig har hon en röd spetsvirkad klänning med matchande hårband som speglar alla underbara jular jag fick fira hos mormor som barn. Halsbandet liknar mormors pärlhalsband.
 
 
Mormor jobbade bland annat som sömmerska och tyckte om blått. Så Esthers andra outfit är en vändbar klänning.
 
 
 
 
Skulle det mot förmodan bli jättekallt i Afrika är det bra att ha något varmt. En mormor-inspirerad marinblå kappa och ett par virkade tofflor till exempel. Tofflor i liknande modell använde mormor helst inomhus. Ända till fallrisken blev för hög och döttrarna krävde ordentliga skor på fötterna.
 
 
Glömde nästan bort att visa kudden och täcket som Esther också fick med sig. Inspirationen till volangkudden kommer från de kuddar som mormor sydde till alla barnbarn (10 stycken) för många år sedan.
 
 
Mormor Esther fick "bara" åka till Finland, så vi önskar hennes Björnkram ett lycklig liv i Gambia.